De ce curge cerneala din cartuse la imprimantele inkjet

Un lucru foarte neplacut: cerneala din cartuse a curs in imprimanta. Acest lucru conduce uneori la defectarea imprimantei, deorece cerneala din cartuse este conductoare electrica si poate produce scurtcircuite. De ce a curs cartusul?
In primul rand trebuie spus ca cerneala nu curge din cartusele originale sau din cele care au fost reumplute corespunzator. Cerneala curge din cartusele care nu au fost reumplute corect. Ce inseamna reumplerea corecta a cartusului de imprimanta? Sunt cateva reguli simple care trebuie respectate la reincarcarea cartuselor pentru a preveni curgerea lor:
1. Folositi cerneala speciala pentru cartuse, nu cerneala de calimara sau tus de stampila.
2. Cerneala folosita la reincarcarea cartusului trebuie sa fie de calitate si compatibila cu tipul de cartus folosit. Nu se va folosi cerneala pentru cartuse HP la cartuse Canon sau Epson, deoarece difera compozitia chimica, fluiditatea, puterea de acoperire, etc.
3. Pentru reincarcare cartusele trebuie gaurite in unele cazuri. Nu trebuie facute gauri prea mari si nu trebuie gaurit cartusul oriunde, ci numai in locurile unde nu se afecteaza curgerea cernelii din cartus.
4. Daca gaurile practicate in cartus sunt prea mari, trebuie astupate cu banda adeziva.
Daca urmati aceste reguli simple, atunci cartusul nu va curge si veti putea folosi imprimanta in cele mai bune conditii. Este de asemenea indicat sa apelati la serviciile noastre de reincarcare cartuse, daca vreti sa evitati aceste neplaceri.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.