Cartusele de imprimante inkjet se pot defecta electric

Imprimantele inkjet folosesc doua tipuri de cartuse cu cerneala: cele cu printhead incorporat si cele fara printhead.
Primul tip de cartuse are printhead-ul instalat pe capul cartusului. Acestea sunt cele mai uzuale si se intalnesc in special la imprimantele inkjet HP, Canon si Lexmark.
Cartusele cu printhead incorporat se pot defecta electric, adica, desi sunt pline, ele nu mai sunt recunoscute de imprimanta. Iata cum puteti sa va dati seama daca un cartus s-a defectat electric: in primul rand, cartusul nu mai este recunoscut de imprimanta, deci imprimanta se blocheaza si nu mai tipareste. Trebuie sa va uitati la semnalele de eroare care apar pe display-ul imprimantei. La imprimantele cu display LCD apare un mesaj de genul "ink cartridge is missing" sau "replace ink cartridge". La imprimantele mai putin sofisticate se aprinde un LED rosu sau unul dintre LED-urile imprimantei clipeste intermitent in dreptul insemnului cu cartusul defect. Sau, la cele mai multe imprimante HP apare eroarea cu codul "E5" pe display-ul LED.
Daca intalniti unul dintre aceste semne, atunci inseamna ca este vorba de o eroare electrica de cartus, iar cartusul respectiv trebuie schimbat.
Daca nu aveti cartus de rezerva, puteti comanda unul de la noi. Va asteptam!
Alte informatii si noutati puteti citi aici.