Cum influenteaza calitatea cartuselor partile imprimantelor laser

Imprimantele laser folosesc cartuse cu toner pentru tiparire. Tonerul este o pulbere cu diverse granularitati in functie de modelul cartusului si de marca acestuia. Tonerul are in compozitie oxid de fier pentru a putea fi magnetizat, anumite rasini si coloranti.
Datorita compozitiei tonerului, nu este indicat ca acesta sa se imprastie in interiorul imprimantei, in afara afara spatiilor unde este destinat.
In cazul in care cartusul nu este original, sau nu este un compatibil de calitate, acesta poate sa nu fie etans si sa piarda toner, care datorita granularitatii fine se poate depune pe senzorii optici, pe sistemul optic al laserului si pe interfetele electrice si electronice ale imprimantei.
In acest fel imprimanta laser se poate defecta, sau poate sa-i scada calitatea tiparirii.
Iata cum va puteti da sema ca in imprimanta s-a scurs toner:
In primul rand scoateti cartusul si verificati lacasul acestuia, daca are toner excesiv imprastiat.
Daca imprimanta este HP sau Samsung si are transfer belt, atunci verificati filmul transfer belt-ului ca sa vedeti daca nu este depus toner in exces pe acesta.
Daca imprimanta tipareste culori sterse, atunci este foarte posibil sa fie din cauza depunerilor de toner pe lentilele si oglinzile ansamblului optic. In acest caz trebuie adusa in service pentru o curatare completa a ansmblului optic.
In concluzie, va recomandam sa verificati periodic daca s-a scurs toner in imprimanta si sa folositi numai cartuse de calitate, originale sau compatibile.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.