Cartusele de imprimanta inkjet HP, Canon, Epson, Lexmark - tipuri constructive - 2

Cartusele de imprimanta inkjet HP, Canon, Epson, Lexmark - sunt de 2 tipuri constructive :
1. - Cartuse cu cap de printare integrat - au fost descrise intr-un articol anterior 2. - Cartuse rezerva de cerneala, fara cap de printare, separate pe fiecare culoare. Acest tip de cartuse de imprimanta are 2 avantaje. Primul avantaj este posibilitatea inlocuirii cartuselor de fiecare culoare pe masura ce se termina. Al doilea este o rezolutie mai buna a tiparirii si in special tiparire foto de calitate.
Dezavantajul principal al acestor cartuse de imprimante HP, Canon, Lexmark si Epson este ca, in timp, calitatea tiparirii scade, datorita infundarii capului de printare, care este separat si costa mult ( in multe cazuri se justifica cumpararea unei noi imprimante ). Alt dezavantaj este legat de refill, care risca sa infunde capul de printare.
Cartuse reprezentative : Epson T0801, Epson T0802, Epson T0803, si toata seria T de la Epson, cartuse HP 10, HP 11, HP seria 920 HP seria Vivera, etc., cartuse Canon seria BC si cartuse Canon seria BCI, cartuse Lexmark seria 100, cu tehnologie Vizix, cartuse Brother seria LC.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.