Cartusele reincarcate decalibreaza imprimanta ?

Intrebare
Imprimanta de mai sus o avem de cca 3 ani, a fost putin utilizata, in total cca. 2000 pagini. A functionat tot timpul perfect. Am reincarcat in urma cu cca 1 an cartusul negru si de putin timp si cele trei cartuse color. La putin timp dupa reumplerea cartuselor color a aparut un mesaj de eroare "Afara din domeniu, calibrarea cartuselor nu poate fi facuta". Am fost la firma care a facut reumplerea si au verificat cartusele intr-o imprimanta similara, care foloseste aceleasi cartuse. Tiparirea a fost perfecta, nu au aparut erori. De aici ar rezulta ca reumplerea a fost corecta si ca imprimanta noatra are o problema. De tiparit imprimanta noastra tipareste, dar se vede clar pe tiparitura ca culoarea negru este deplasata fata de celelalte culori. Este evident o problema de calibrare.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa vin cu imprimanta la Dvs?

Raspuns
Este o problema de calibrare a partii optice. Imprimanta trebuie recalibrata impreuna cu cartusele folosite.

Imprimanta nu mai tipareste culoarea galben

Intrebare
Cu ceva timp in urma (peste un an), imprimanta a inceput sa nu mai tipareasca culoarea galben, am schimbat cartusul, cartus original si se comporta la fel, tiparea galben cand voia ea si cu intensitatea pe care o voia in ziua respectiva. Am reincarcat cartusul si s-a comportat o perioada mai bine, apoi a incetat cu desavarsire sa mai tipareasca culoarea galben. Dupa aproximativ doua luni de la incetarea tiparirii culorii galbene, a refuzat sa mai tipareasca orice culoare am cerut, chiar si numai negru.
Puteti sa reparati tipul acesta de imprimanta?
Credeti ca merita din punct de vedere al pretului sa fie reparata?

Raspuns
Nu este vorba de o defectiune a imprimantei, ci de o defectiune a capului de printare (printhead). Acesta s-a infundat mai intai pertial, apoi total. Printhead-ul trebuie desfundat sau schimbat, dupa caz.
Pretul reparatiei este convenabil daca se desfunda printhead-ul.

Probleme imprimante Canon IR 2020i si Canon Isensis MF

Intrebare
Avem doua imprimante canon un Canon IR 2020i si un Canon Isensis MF 3220 care printeaza eronat (dungi negre). Ati putea sa imi trimiteti o oferta de pret pentru acest service sau detalii suplimentare.

Raspuns
Problemele apar in general ori de la uzura cartuselor, desi cartusele Canon sunt rezistente, ori de la sistemul optic de ghidare al razei laser din interiorul imprimantei.

Calitatea textului printat cu se degradeaza progresiv

Intrebare
As avea o intrebare pentru dvs :
Firma la care lucrez detine un multifunctional Canon IR 3225 , as dori sa stiu daca puteti sa ii faceti o mica verificare deoarece pe pagina printata calitatea textului se degradeaza progresiv , am verificat tonnerul si este ok (aproximativ 1/3 )

Raspuns
Tonerul nu este de vina si nici componentele cartusului. Cel mai probabil este o problema de focalizare a partii optice a multifunctionalului. Deci, inainte sa schimbati cartusul, trebuie verificata imprimanta.

Eroare imprimanta Canon MG5150

Intrebare
Am un Canon MG5150 si cartusele pline si imi da eroare B200. Ce este de facut? Daca este capul defect cat ma costa reparatia?

Raspuns
Codul de eroare pe care-l mentionati poate fi o defectiune a capului de printare sau a formatterului imprimantei. Capul de printare pentru Canon MG5150 se poate inlocui relativ usor.

Probleme imprimanta Lexmark x1270

Intrebare
Am o problema la o imprimanta lexmark x1270 se misca prea repede acele cartuse si brusc si nu printeaza de loc. Practic pe acea bara cand pornesc imprimanta se misca prea repede cartusul si brusc se aude cum pocneste. Se poate rezolva ?

Raspuns
Este vorba de o decalibrare a dispozitivului encoder de pozitionare a cartuselor. Se poate repara prin curatarea si recalibrarea imprimantei.

Trebuie schimbate ambele cartuse?

Intrebare
Am o intrebare si v-as fi recunoscator daca ati putea sa-mi dati un raspuns. Am o multifunctionala Canon Pixma MP 160 si ambele cartuse sunt arse, de unde si eroarea E5 pe care o primesc. Intrebarea mea este daca schimb doar un cartus cu unul nou pot s-o folosesc sau este obligatoriu sa le schimb pe amandoua? Motivul pentru care nu vreau sa le schimb pe amandoua e pretul foarte mare al acestora si ca ma intereseaza sa folosesc doar scannerul de pe ea, lucru ce nu-l pot face din cauza erorii pe care mi-o arata.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Raspuns
Trebuie schimbate ambele cartuse la imprimantele Canon, daca sunt defecte. Imprimanta nu va functiona daca numai un singur cartus este bun, deoarece ea comunica cu cartusele si sesizeaza prezenta unui cartus defect.

Cartus Starter Canon

Intrebare
Am o imprimanta laser monocroma Canon LPB 6000 cumparata de 3 zile. Dupa ce am printat 250 pagini cu cartusul original, restul de pagini mi le scoate cu o parte buna, iar cealalta parte din pagina cu dungi albe longitudinale. As vrea sa va intreb daca e de la cartus. Cartusul pe care il are (Cartrigde 725 Starter) e pentru 700 de pagini, fara sa imi indice daca e pentru 5%.

Raspuns
Cartusele laser starter Canon, HP, Lexmark si Samsung, desi au volum standard, sunt incarcate cu toner la aproximativ 30% din capacitate. Aceasta este cauza pentru care imprimanta tipareste cu dungi albe, s-a golit cartusul.