De ce se vand imprimantele si cartusele HP cel mai mult in Romania

Piata romaneasca de imprimante este dominata de firma HP, care detine aproape jumatate din cota de piata. Urmeaza Samsung, Canon, Xerox, Lexmark si Epson. Motivele pentru care Hp domina piata de imprimante si de cartuse pentru imprimante sunt:
1. Traditia. HP a fost prima companie care a vandut imprimante inkjet si Laser in Romania, inlocuind matricialele Epson din intreprinderi. Astfel, oamenii s-au obisnuit de-a lungul timpului cu calitatea si fiabilitatea acestor imprimante.
2. Fiabilitatea imprimantelor. Imprimantele HP sunt in continuare fiabile, desi pretul lor a scazut in timp. Te poti astepta la o medie a duratei de viata de 3-4 ani. Noi avem in firma o imprimanta HP 1300, care are 10 ani si functioneaza perfect.
3. Fiabilitatea cartuselor. Cartusele de imprimante HP sunt foarte bine concepute, foarte rar se defecteaza.
4. Posibilitatea reincarcarii cartuselor. Cartusele de imprimante HP sunt usor de reincarcat, nefiind echipate cu chipuri codate, sau alte mecanisme de protectie la reincarcare. Acest criteriu este din ce in ce mai des luat in considerare de clienti, care au bugete limitate. 5. Pretul. Desi alte firme cum ar fi Samsung au scos imprimante cu preturi mai mici, pretul imprimantelor si cartuselor HP este in continuare competitiv.
Concurenta pe piata de imprimante si cartuse de imprimanta este din ce in ce mai acerba, deci ramane de vazut daca in viitor HP isi va mentine pozitia dominanta.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.