Cum se pastreaza cartusele scoase din imprimanta

Multi clienti au cumparat cartuse de rezerva pentru imprimantele lor si le folosesc prin rotatie cu cartusele instalate in imprimanta, asfel incat sa nu ramana in pana de cartuse. Am fost intrebati cum este mai bine sa se pastreze cartusele de imprimanta astfel incat cerneala sa nu se usuce, sau tonerul sa nu se degradeze.
Iata cateva sfaturi in acest sens:
1. Cartusele cu cerneala care au fost desigilate trebuie pastrate la temperatura camerei, in cutia originala sau, mai bine, intr-o cutiuta de plastic. In cazul cartuselor cu printhead incorporat, trebuie aplicata o banda adeziva fara aderenta prea mare peste printhead, pentru a impiedica uscarea cernelii in duzele printhead-ului. Cartusele care sunt fara printhead vin din fabrica cu un capacel special pentru sigilare, care trebuie pus in cazul in care se pastreaza cartusul in afara imprimantei. Observatie: dupa o pastrare indelungata a cartusului color cu banda adeziva peste printhead, este posibil sa observati amestecarea culorilor la tiparirea primelor pagini, dar acest fenomen va disparea dupa mai multe pagini tiparite.
2. Cartusele de imprimante laser care contin toner, trebuie pastrate la temperatura camerei, in zone cu umiditate redusa, in cutia originala sau intr-o punga neagra si opaca. Cilindrul acestor cartuse este fotosensibil si se poate defecta daca este expus mult timp la lumina. Nu este recomandabil sa existe campuri magnetice in jur.
Daca respectati aceste reguli minime de pastrare, puteti folosi fara probleme cartusele pastrate, atunci cand aveti nevoie de ele.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.