Tehnica de desfundare a capului de printare la cartusele cu cerneala

Cartusele cu cerneala HP, Canon si Lexmark au incorporat capul de printare (printhead). Cerneala este eliberata prin niste duze(gauri) foarte fine, printr-un proces de incalzire urmat de pulverizare.
In timp, mai ales dupa ce cartusul a stat nefolosit o perioada mai indelungata, cerneala se poate usca in duzele printhead-ului. Astfel cartusul se infunda si nu mai depune cerneal pe hartie, deci devine de nefolosit.
Iata ce puteti face ca sa desfundati cartusul si sa amanati cumpararea unuia nou:
1. Luati un burete de bucatarie inmuiat intr-o solutie de apa fierbinte cu sapun si stergeti in mod repetat printhead-ul. In multe cazuri stratul de cerneala intarita este la suprafata si cartusul se desfunda.
2. Daca nu ati reusit desfundarea, trebuie sa mergeti la un magazin specializat in reincarcarea cartuselor de imprimante si sa cumparati o solutie de desfundat printhead-urile cartuselor. Turnati solutia intr-o farfurioara si imersati capul de printare al cartusului. Asteptati 24 ore, dupa care repetati actiunea de la punctul 1.
3. Daca nici dupa actiunile de la punctele 1 si 2 cartusul nu s-a desfundat, adresati-va unui centru specializat in reincarcarea de cartuse, cum ar fi al nostru. Noi avem niste dispozitive speciale care creeaza presiune in printhead si desfunda marea majoritate a cartuselor.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.