Nu recomandam reincarcarea cartuselor de imprimante si fax-uri Panasonic

Zilele trecute un client a venit in service cu o multifunctionala Panasonic, luata de putin timp si care tiparea colile de hartie cu dungi. El reincarcase cartusul cu toner compatibil pentru acest tip de imprimanta. Motivul aparitiei dungilor pe hartie era deterioararea cilindrului de la drum-ul imprimantei. Pe cilindrul fotoconductor aparusera zgarieturi vizibile cu ochiul liber.
La imprimantele, faxurile si multifunctionalele Panasonic, cilindrii fotoconductori nu sunt parte componenta a cartusului, ci intra in componenta drum-ului, care este o piesa consumabila separata.
Cilindrul fotoconductor de la drum-urile Panasonic se poate zgaria destul de usor, daca tonerul din cartus nu are o granularitate foarte asemanatoare cu cel original. In mod curent el ar trebui sa reziste peste 6000 de pagini, dupa care trebuie schimbat cu tot cu drum. Dar daca tonerul cu care s-a facut incarcarea nu este identic cu cel original, cilindrul incepe sa se zgarie si dungile apar dupa numai 2000-2500 de pagini.
De aceea nu recomandam reincarcarea cartuselor Panasonic, pentru ca economia facuta prin reincarcare se pierde prin inlocuirea mai frecventa a drum-ului.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.