De ce se scurge toner din cartuse in imprimanta?

Una din problemele des intalnite la imprimantele laser este scurgere tonerului din cartuse in imprimante. Tonerul scurs se depune astfel pe senzorii optici si pe oglinzile sistemului laser, conducand la o serie intreaga de defectiuni.
Cel mai des se scurge toner din cartusele care nu au fost reincarcate corespunzator. In vederea reincarcarii, cartusele sunt dezasamblate si apoi reasamblate la loc. Daca reasamblarea cartusului nu este facuta corespunzator, cartusul isi pierde etanseitatea si au loc pierderi de toner. De aceea, reincarcarea cartuselor trebuie facuta de profesionisti.
O alta cauza a scurgerii de toner din cartusele laser in imprimanta este acumularea de toner rezidual. Tonerul rezidual este tonerul care a fost extras din cartus dar nu s-a depus pe hartie in cursul procesului de tiparire. El se acumuleaza in rezervorul de toner rezidual al cartusului sau al drum-ului imprimantei. Daca tonerul rezidual nu se evacueaza la timp, rezervorul de toner rezidual se umple si tonerul rezidual incepe sa se scurga in imprimanta, cu consecinte neplacute atat pentru cartus cat si pentru imprimanta.
In concluzie, scurgerile de toner in imprimanta apar cel mai des atunci cand cartusele nu au fost reincarcate corespunzator sau cand apar acumulari mari de toner rezidual. Fiti deci prevazatori si apelati la firme cu experienta in reincarcarea de cartuse!
Alte informatii si noutati puteti citi aici.