Imprimanta ne da mesaj "Paper Jam". Poate fi de la cartuse? Ce trebuie sa facem

Mesajul de eroare "paper jam" este unul din cele mai frecvente mesaje de eroare pe care le intalnim cand dam comanda "Print". Mesajul semnifica faptul ca hartia este blocata undeva in imprimanta. In foarte putine cazuri blocajul se datoreaza unui cartus laser defect, ci unor corpuri straine sau uzurii mecanismului de antrenare. In multe cazuri putem sa rezolvam singuri problema blocarii hartiei in imprimanta. Iata ce trebuie sa facem:

- in primul rand trebuie sa verificam daca imprimanta a prins o hartie sau mai multe. Daca a tras mai multe hartii deodata si acestea au blocat imprimanta, atunci este foarte posibil ca hartiile sa fi fost lipite una de alta. De multe ori topurile de hartie contin multe pagini de hartie prinse una de cealalta chiar prin bavurile rezultate in urma taierii la dimensiuni de catre masinile de debitat.
In acest caz, trebuie sa "vanturam" putin topul de hartie, astfel incat hartiile sa se desprinda una de alta, si apoi sa reincercam tiparirea. Alta solutie ar fi folosirea altui tip de hartie.

- Daca imprimanta a prins o singura coala de hartie, atunci coala trebuie extrasa cu grija. Este recomandabil sa scoateti intai cartusul sau cartusele, daca imprimanta este de tip laser si apoi sa trageti usor si uniform de coala de hartie.

Dupa ce ati extras coala de hartie, verificati daca nu sunt corpuri straine pe traseul hartiei prin imprimanta, bucatele de hartie, agrafe, ace, etc. La imprimantele laser trebuie verificata mai ales zona cuptorului, unde pot aparea diverse mici deseuri rezultate in urma procesului de incalzire a tonerului.
Daca nu ati gasit nici un corp strain, atunci verificati starea de curatenie a traseului si uzura rolelor de preluare a hartiei. Este posibil ca rolele de preluare sa fie uzate sau murdare. La unele imprimante puteti schimba cu usurinta rola de preluare, la altele trebuie sa apelati la un service specializat, cum este al nostru.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.